NOVOSTI_stara

Pluto je nov pravljični junak

Pluto je nov pravljični junak

Slovenija dobiva novega pravljičnega junaka Pluta. Pluto je govoreči pasji junak, ki prinaša v otroške sobe, igralnice ter učilnice številne dogodivščine in poučne zgodbe. Za vrhunske ilustracije in zgodbe skrbi ekipa Adria Press, ki bo v prihodnjih tednih predstavila še več projektov za otroke in mladostnike.

»Še posebej smo pri oblikovanju lika morali biti pozorni, da smo ohranili tiste lastnosti, po katerih je Pluto že sicer prepoznaven. Bele tačke v obliki nogavic, bel zaključek repa in bela maska, ki se nadaljuje še po trupu. Kljub vsemu pa smo ga morali narediti še privlačnega za otroško gledalstvo in mu dodati navihanost,« sporoča ekipa Adria Press, ki skrbi za zgodbami.

»Za sedmimi gorami, blizu dveh rek v središču mesta živi Pluto, ki vsak dan čaka na nove dogodivščine …,« tako se glasi začetek pripovedi, ki pravzaprav posodablja živega junaka Pluta, ki ima za seboj že številne dogodivščine, ki jih bodo otroci lahko spoznali v prihodnjih mesecih.

Že do konca septembra bodo na voljo tri zgodbe, ki bodo opisovale Plutove dogodivščine na plaži, na počitnicah ter v šoli. Do konca leta pa jim bodo sledile še tri. Pluto bo poleg navihanih zgodb, otroke in mladostnike učil o pravilni rabi pametnih naprav, družbenih omrežjih ter aktivnem preživljanju prostega časa z vrstniki. Ob večjem zanimanju bo Pluto deležen tudi knjige in pametne aplikacije Plutkov svet.

Pluto bo kot govoreči junak razvijal otroško domišljijo ter skozi različne situacije otrokom pomagal, da se bolj domiselno soočajo z vsakodnevnimi življenjskimi izzivi in lažje rešujejo težave. Zgodbe bodo poskrbele tudi za razvoj besednjaka, saj se prek branja in poslušanja zgodb in igre vlog otroci učijo novih besed in si jih tudi lažje zapomnijo.